top of page
Vitalhorses maakt gebruik van verschillende therapievormen.​
 • Aromatherapie
 • APM
 • Fysiotherapie
 • Fytotherapie
 • Bioresonantie
 • Orthomoleculaire therapie
 • Homeopathie
 • Celzouten therapie
 • Bachbloesem therapie
 • Jin Shin Jyutsu
 • Dier communicatie
 • Voedingsadvies
 • Coaching
 • Kinesiologie
 • Emotie Code
relax-3695968_1280.jpg
Hieronder vindt u meer info over de verschillende therapieën
lavender-167794_1920.jpg

Aromatherapie

Etherische oliën of ook wel bekend onder de naam essentiële oliën, bevatten de essentie van de plant en heeft daarom specifieke eigenschappen. We vinden ze terug in de bloemen, bladeren, schors in de wortels van de planten.

fysio dog 123rf.jpg

APM

Ook Akupunkturmassage genoemd. Er worden echter geen naalden gebruikt. Hier worden energetische disbalansen weer in evenwicht gebracht.

phytotherapie.jpeg

Fysiotherapie

Fysiotherapie is de behandeling van klachten aan het steun – en bewegingsapparaat van mens en dier. Dit is een zeer omvattend gebied en omvat zowel pijnklachten als storingen van het bewegingsapparaat.

IMG-1856.JPG

Fytotherapie

Fytotherapie betekent: ‘Genezen met Planten’. Fytotherapie is een natuurgeneeswijze. In de fytotherapie, waarbij kruiden als geneesmiddelen worden toegepast.

IMG_0600.JPG

Bioresonantie

Bioresonantie is gebaseerd vanuit de quantum- en biofysiek. Het lichaam van mens en dier bestaat uit vele weefsels, ieder met hun eigen frequentie.

labrador-380800_1920.jpg

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire voedingsleer bestudeert de werking van voedingsstoffen in het lichaam en de invloed daarvan op de gezondheid. Tekorten of het ontbreken van voedingsstoffen kunnen oorzaak zijn van lichamelijke en geestelijke klachten.

IMG-8435.jpg

Homeopathie

De werking van homeopathische middelen is gebaseerd op het gelijkheids- of similia-principe: d.w.z. dat een aandoening kan worden bestreden met een zeer lage dosering van een natuurlijke stof, die in hogere doseringen dezelfde of gelijksoortige verschijnselen vertoont als de aandoening.

IMG-1510.JPG

Celzouten therapie

Celzouten ondersteunen allerlei biochemische processen in het lichaam. Ze zijn daarom erg belangrijk voor het goed functioneren van het lichaam van je dier.

IMG-1866.JPG

Bachbloesem therapie

Bach Bloesem Remedies zijn ontwikkeld door Dr. Edward Bach (1886 – 1936). Hij zag ziekten als symptomen van emotionele storingen en ontdekte dat als je de emotionele storingen aanpakte, de lichamelijke klachten ook verdwenen.

IMG-0465.JPG

Jin Shin Jyutsu

Met Jin Shin Jyutsu therapie, wordt de levensenergie bij het dier weer in harmonie gebracht. Men stimuliert hiermee de zelfregulerende krachten van het dier zodat de zelfgenezing in gang wordt gezet.

IMG_9056.HEIC

Dier communicatie

In de communicatie met dieren, probeer ik een verbinding met je dier op te bouwen. Om me volledig met jouw dier te verbinden, heb ik de mogelijkheid, meer inzicht te krijgen...

horse-jaw-775221_960_720.jpg

Voedingsadvies

Een goede voeding is heel belangrijk voor je dier. Door de juiste voeding kun je veel gezondheidsproblemen voorkomen. Elk dier heeft zijn aangepaste voeding nodig.

animal-3118729_960_720.jpg

Coaching

Omdat onze dieren in onze energiekring zijn, worden deze energien door onze dieren opgenomen. Uiteindelijk worden zij ziek. Bij dieren uit zich dit vaak sneller omdat ze zo puur zijn.

cat kinesiology.jpeg

Kinesiologie

Das wichtigste Handwerkszeug der Kinesiologie ist der sogenannte „kinesiologische Muskeltest“. Mit Hilfe des Muskeltests „befragt“ der Kinesiologe den Körper nach Belastungen oder Blockaden und erfährt, mit welcher Behandlung diese aufgelöst werden können.

vertical-shot-white-male-enjoying-ocean-sunset-with-his-dog small size.jpg

Emotie Code

De EMOTIE CODE van Dr. Bradley Nelson is een methode om oude emotionele lasten te verlichten. Het dient om emotionele bagage die we vaak onbewust met ons meedragen, te identificeren en voorzichtig te verwijderen.

bottom of page